Android Cihazlarda Root İşlemi Nedir Android Cihazlarda Root İşlemi Nedir


Root Unix tabanlı işletim sistemlerinde yönetici etkilerini tanımlamak için kullanılmakta olan bir kavramdır. Android mobil işletim sistemi üzerinde de bir bakıma aynı işlem söz konusudur.

Çünkü kullanıcı yönetici etkilerini alıyor ve daha önce yetkilerinin bulunmadığı klasörlere erişim sağlayarak yine kullanıcının yetkisi dahilinde olmayan işlemler yapabilmektedir. Root işleminin fabrika çıkışlı olarak kullanıcıya sunulmamasının en büyük sebepleri arasında bilinçsizce kullanıldığı takdirde cihaz içi stafilizasyon sorunlarının oluşabilmesi yer almaktadır.


Tabi ki bilinçsizce yapıldğı takdirde kullanıcının Android cihazı üzerinde performans kayıpları olabilmekte ve geri dönüşü olmayan sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Root yetkisini aldıktan sonra kullanıcı kendine özel sürümünü dahi hazırlayabilir. Öyle ki ara yüzü değiştirebiliyor, kullanıcı kendine özel Fontlar tanımlayabilmektedir.


Root işlemi ile kullanıcın yapabilecekleri arasında cihazın fabrika çıkışlı bazı sınırlandırmalarını kaldırmakta vardır. Öyle ki kullanıcı Android cihazı üzerinde overclock benzeri işlemler yaparak cihazının performansını ciddi ölçüde arttırabilmektedir. Ancak bu konuda kullanıcının blgi sahibi ve deneyim sahibi olması gerekmektedir. Bu hususta aslında Root yetkisinin fabrika çıkışlı olarak kullanıcıya verilmemesinin nedeni olan bilinçsiz kullanımı açıklamaktadır.
Çünkü bu konuda yeterli düzeyde bilgisi olmayan kullanıcılar Android cihazına olumlu yönde katkı sağlamak isterken tam tersi bir şekilde Android cihazına zarar verebilmektedir.


0 yorum:

Benzer Yayınlar

 

Copyright @ 2013 AndroidKalem.

Designed by Templateism | MyBloggerLab | Distributed by Rocking Templates