2013'te En Çok Ücretsiz Uygulamalar Kazandırdı





Windows,Apple,Android gibi firmaların uygulama marketlerini araştıran Distimo" firması, 2013 son çeyrek verilerini açıkladı.

Bu uygulama ile meydana çıkan sonuçlar bize 2013 yılı genelini değerlendirme fırsatını verdi.Özellikle android'te korsan oyun indirmenin çok arttığı bilindiğinden üreticiler Play Stroe'a uygulamalarını ücretsiz sunup uygulama için satın alma opsiyonları ekliyorlar.

Bu sistem iOS'in App Store'unda da bolca uygulanıyor. Bu eklentiler ile üreticiler 2013 yılında hiç olmadığı kadar çok kazanarak, ücretli uygulamaları geride bırakmayı başardı.

Ücretsizler Zirvede

Ocak ayında App Store'un toplam gelirinin %77'sini oluşturan bu uygulamalar, Kasım ayında büyük bir sıçrama yaparak %92'ye yükseldi.Google Play'de ise her zaman yüklü miktarda kar elde eden uygulamalar, aynı dönem içerisinde %89'dan %98'e çıkarak %9'luk bir büyüme gösterdi.

Türkiye'de en çok Line kazandı!


Bir anda 398 sıra yükselerek 3. Sıraya oturan "Line" isimli mesajlaşma programı, "sticker" adı verilen yüz ifadelerini uygun fiyattan satarak bu başarıyı elde etti. Benzer mesajlaşma uygulamaları olan "WeChat" ve "WhatsApp" ise sırasıyla birinci ve ikinciliğe oturdu.
Toplam kazanç miktarına göre genele baktığımızda ise App Store %66 ile Google Play'den daha fazla kazandırdı.



AramaSonuçları:http://www.androidkalem.com/2014/01/2013te-en-cok-ucretsiz-uygulamalar.html

1 yorum:

Benzer Yayınlar

 

Copyright @ 2013 AndroidKalem.

Designed by Templateism | MyBloggerLab | Distributed by Rocking Templates