Android Cihaz Kullanıcısının Bilmesi Gerekenler


androidkalem.com















Android Nedir: Android, Google ve Open Handset Allience tarafından kodlanmış Linux İşletim Sistemi tabanlı bir mobil cihaz (PDA ve cep telefonları) için geliştirilmiş açık kaynak kodlu bir işletim sistemi Android, aygıtların fonksiyonelliğini genişleten uygulamalar yazan geniş bir geliştirici grubuna sahiptir. 

.APK Nedir ? (google android package file) Google tarafından geliştirilen Android isimli cep telefonu ve buna uygun işletim sistemi için hazırlanmış programlardır. Android programları linux tabanlı olduğu için birçok ortamda kullanılabilir. APK paket dosyası içinde uygulamanın çalışması için gerekli tüm bileşenler bulunur. bunun yanında DEX dosyası gibi kaynak bilgileri veya AndroidManifest.xml gibi dosyaları da içerir. APK dosyası sıkıştırılmış halde olduğundan normal bilgisayarda kolayca açılamaz. 

Android Rom Nedir:işletim sisteminiz yüklü olduğu bellektir. Rom açılımı türkçe olarak okunabilir bir bellek denilmektedir. Sadece okunabilir olduğundan dolayı hiç bir şekilde başka bir program yükleme imkanı sunmamaktadır. Çoğu android işlemcili telefon markaları bu şekilde Rom ‘ a bir müdahale ile yeni yazılım yüklenmesi durumunda garanti kapsamı dışında kalmaktadır. 

Widget Nedir:Widgetler telefonunuzun ana bekleme ekranında çalışan küçük ve kullanışlı uygulamalardır.


Arama Sonuçları : http://www.androidkalem.com/2014/01/android-cihaz-kullancsnn-bilmesi.html

0 yorum:

Benzer Yayınlar

 

Copyright @ 2013 AndroidKalem.

Designed by Templateism | MyBloggerLab | Distributed by Rocking Templates