LG G Flex İncelemesi - Esnekliğiyle Sizi Kendine Hayran Bırakacak



ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen CES 2014 fuarını AndroidKalem adına yerinde izleyen Loie Favre, etkinlikte tanıtılan yeni telefonlardan biri olan LG G Flex'i yakından inceleyerek gözlemlerini yazdı. İşte LG'nin kavisli mucizesiyle ilgili Türkçe'deki ilk ayrıntılı inceleme.
CES 2014'ün ilk gün yıldızlarından biri esnek ve kavisli ekranıyla dikkat çeken 6 inçlik fablet LG G Flex oldu. Bir muzu andıran bu enteresan cihazı LG'nin tanıtım töreninde elime alıp yakından inceleme fırsatım oldu. İşte ilk gözlemlerim:

www.androidkalem.com  / LG G FLEX İncelemesi
Kasanın eğimli olması daha iyi bir konuşma ve esnetiklik sağlıyor./ © AndroidKalem

Tasarım ve işçilik
LG G Flex'i daha görür görmez bunun herhangi bir telefon olmadığını anlıyorsunuz, öyle ki belki de elimizde yeni bir trendi başlatacak olan öncü bir cihaz duruyor. 6 inçlik ekranıyla piyasanın en büyük telefonlarından biri olan Flex'in iddiası, sunduğu ergonomik avantaj sayesinde kullanıcıya daha iyi bir dinleme, görüntülüme ve konuşma deneyimi sunuyor olmasında. Hafif eğimli oluşu sayesinde insanın yüzüne daha iyi oturan cihazın bir başka avantajı da düz bir zemine bırakıldığında hoparlör çıkışlarının kapanmaması ve dolayısıyla ses kalitesinin düşmüyor oluşu. LG G Flex, akıllı telefon piyasasının ilk esnek cihazı olma unvanını da taşıyor. 
www.androidkalem.com  / LG G FLEX İncelemesi
LG G Flex türünün ilk örneği olarak öne çıkıyor./© AndroidKalem
Devasa ekrana rağmen 177 gramlık LG G Flex'in çok da hantal bir telefon olduğu söylenemez. Öyle ki, ağırlığını diğer elimdeki Galaxy S3'le kıyaslayınca çok büyük bir fark hissettiğimi söyleyemem. Telefonun tasarımı elbette piyasadaki başka hiçbir telefona benzemiyor ama ne yazık ki plastik kasa Flex'in zarif bir görünüme kavuşmasını engellemiş. Tabii bu bir zevk meselesi. LG G2'nin genel görünümünü sevenler bu cihazdan da memnun kalacaktır. Ama tanıtımda çok fazla insan dokunduğu için plastik kasanın birdenbire parmak izleriyle kaplanıp kirlenmesi hoş bir görüntü değildi açıkçası. Diğer yandan, arka kapaktaki koruyucu malzemeye de dikkat çekmek lazım. Bu tabaka sayesinde cihazı anahtarla bile çizseniz, izler birkaç saat içinde kayboluyor. 


www.androidkalem.com  / LG G FLEX İncelemesi
Tıpkı G2 gibi LG G Flex'in tuş butonları da arka tarafında./© AndroidKalem
Telefonun elde tutuş hissi ise gayet iyiydi. Tıpkı G2'de olduğu gibi LG bu cihazında da açma-kapama ve ses düğmelerini cihazın arkasına yerleştirmiş. Ancak bana sorarsanız, bu telefonun asıl çekici tarafı ekranı ve şimdi ona gelelim. 
www.androidkalem.com  / LG G FLEX İncelemesi
Basınca aşağıya doğru esniyor bu bir mucize :) / © AndroidKalem

Ekran

LG G Flex, 1280 x 720 piksel çözünürlüğe ve 245 ppi ekran yoğunluğuna sahip HD OLED ekrana sahip. Ama ekranın asıl güzelliği eğimli olması sayesinde artan görüntül kalitesi. LG eğimli ekranın daha doğal ve gerçeğe daha yakın bir görüntüleme deneyimi sunduğunu iddia ediyor. Ben de şahsen bu iddiaların doğru olduğunu söyleyebilirim. Gerek renkler, gerek bakış açısı, gerekse de kontrast ve doygunluk açısından ekran gayet tatminkar. 
www.androidkalem.com  / LG G FLEX İncelemesi
HD OLED ekran zoom yapınca bile gayet kaliteli bir görüntü veriyor. Çıplak gözle Full HD olmadığını anlamak mümkün değil. / © AndroidKalem
Ayrıca LG G Flex'in ekranı, büyüklüğü sayesinde video ve film seyretmek için de ideal. Yaptığım kısa denemelerde de bunu görme fırsatı buldum. Kâğıt üstünde diğer üst düzey Full HD ekranlara denk olmayabilir ama gerçek bir karşılaştırma için iki cihazı yan yana koymak lazım, bunun için de LG G Flex'in ofisimize ulaşmasını bekleyeceğiz. 
www.androidkalem.com  / LG G FLEX İncelemesi
HD OLED ekran 6 inç ! / © AndroidKalem

Yazılım

LG, yeni cihazında her zamanki kullanıcı arayüzünün yanısıra G2 ve G Pad'de ilk kez gördüğümüz bazı yeni özelliklere de bu cihazda yer vermiş. Örneğin ilk kez G2'de gördüğümüz "KnockON / Çift Tıklama" ve "Guest Mode / Misafir Modu" özellikleri bu cihazda da bulunuyor. Ayrıca cihazın arka butonuna elinizi uzun süre basılı tuttuğunuzda karşınıza seçebileceğiniz uygulamaların bir listesi çıkıyor. Herhangi birine uzun süre dokunup ekranın üst tarafına ve sonra da altına taşıyorsunuz ve buradan kolaylıkla uygulamalar arasında data transferi yapabiliyorsunuz. Örneğin galeriden seçtiğiniz bir fotoğrafı e-posta hesabınıza atmak gibi. Oldukça kullanışlı bir özellik olduğunu söyleyebilirim. 
www.androidkalem.com  / LG G FLEX İncelemesi
Çoklu Görev Özelliğiyle Bir Harika / © AndroidKalem
LG G Flex'in getirdiği bir başka yenilik de kilit ekranı üzerinden kullanabileceğiniz "QTheater" adlı özellik. Kilit ekranındayken parmaklarınız bir tiyatro perdesini açar gibi iki yana açtığınızda, video seyretmek için kullanabileceğiniz seçenekler anında karşınıza beliriyor. 
www.androidkalem.com  / LG G FLEX İncelemesi
QTheatre da değişik ve işe yarar bir özellik.  © AndroidKalem.com


www.androidkalem.com  / LG G FLEX İncelemesi
G2'den bildiğimiz Misafir Modu G Flex'de de bulunuyor ve telefonunuzu başka biri kullanacaksa içiniz rahat ediyor. © AndroidKalem.com

Performans

2.26 GHz frekansında, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci ve 2 GB sistem RAM'iyle gelen G Flex, performans açısından gayet sorunsuz bir cihaz. Ana ekran sayfaları arasında gezinirken ya da video seyrederken hiçbir gecikme ya da durma sorunuyla karşılaşmadım. 

Kamera

LG G Flex, şirketin amiral gemisi telefonu LG G2'nin özelliklerine sahip ama kendi fotoğrafını çekmeyi sevenler için önemli bir artısı var. Kamerayı başlatıp kendinize çevirdiğinizde, butonların içindeki LED ışığı sarı renge dönüp yüzünüzü tanımaya çalışıyor ve bunun ardından sizi kadrajın merkezine alır almaz yeşile dönüyor. Eğer bu anda fiziksel deklanşör butonuna basarsanız, 13 MP'lik arka kamerayla kendi fotoğrafınızı çekebiliyorsunuz. Böylece 2.1 MP'lik ön yüz kamerasına kıyasla çok daha kaliteli "selfie" fotoğraflar çekebilirsiniz. 
www.androidkalem.com  / LG G FLEX İncelemesi
Bu Cihazın En Güzel Yanı Fotoğran Çekerken Bir Yere Dayamak Zorunda DEĞİLSİNİZ ! © AndroidKalem
Benim cihazı denediğim sürede çektiğimi fotoğraflar standart kalitedeydi ama muhteşem değildi. G Flex'in kamerasının bir eksiği optik resim sabitleyicinin bulunmuyor oluşu. Ama Dinamik ya da Zaman Makinasi gibi fotoğraf çekim modlarını G Flex'te de bulabilirsiniz. 
www.androidkalem.com  / LG G FLEX İncelemesi
Çekilen Fotoğraflar Standardın Üstüne Çıkmadı © AndroidKalem

Pil

LG G Flex, kendi Galaxy S3'ümden çok ağır olmasa da, pil performansı açısından onu bir hayli geride bırakıyor. Zira bu eğimli telefonun pili 3500mAh gücünde ve 6 inçlik ekrana rağmen sizi uzun süre idare edebilecek bir pil. Telefonu sadece kısa bir süre test etme şansı  bulduğum için uzun vadeli pil performansı açısından şimdilik kesin bir şey söyleyemiyorum. 

Teknik özellikler ve piyasaya çıkış tarihi

LG G Flex'in dünya ve Avrupa pazarlarına tam olarak ne zaman satışa sunulacağına dair elimizde net bir bilgi bulunmuyor. Cihazın Almanya'da Şubat ayında Vodafone tarafından satışa sunulacağı bilgisi doğrultusunda, Mart ayında Türkiye için de umutlu olunabilir. 
Ekran6 inç HD OLED, 1280 x 720 piksel (245 ppi)
Boyutlar160.5 x 81.6 x 7.9 mm
Kamera13 MP (arka), 2.1 MP (ön)
Dahili bellek32 GB
RAM2 GB
BağlantıHSPA, LTE, NFC, Bluetooth 4.0
İşlemciQualcomm Snapdragon 800, dört çekirdekli, 2.26 GHz
Pil3500 mAh
ArayüzOptimus UI
SistemAndroid 4.2.2 JB

Son söz

LG FLEX i kurcalamaya fırsat buldum, Etkilendiğim şeylerden biride cihazın pürüzsüz dokunmatiğidi.Be şık tasarımı herkes beğenmeye bilir ama elinize alıp denemek isteyeceksiniz :) . Ben şahsen plastik malzemeden pek hoşlanmasam da, telefonun hafifliği ve klas görünüşü mutlaka birçok kişinin hoşuna gidecektir.Kamerası LC G FLEX'in dezavantajlarından biri. Pil performansı ve yazılım özellikleri hakkında daha çok fikir edinmek içinse cihazın ofisimize gelmesini beklemekten başka çare yok. LG G Flex elimize geçer geçmez © AndroidKalem.com sayfalarında konunun uzmanlarının yapacağı çok daha ayrıntılı bir incelemeyi size sunacağız. 
ARTIEKSİ
Videolar bu ekranda bir şahaneEkran FULL  HD değil
İyi performansOptik resim sabitleyici yok
Pili uzun ömürlü
QTheater gibi yeni özellikler
Çok hafif
Arama Sonuçları : http://www.androidkalem.com/2014/01/lg-g-flex-incelemesi-esnekligiyle-sizi.html

0 yorum:

Benzer Yayınlar

 

Copyright @ 2013 AndroidKalem.

Designed by Templateism | MyBloggerLab | Distributed by Rocking Templates