AndroidKalem Nexus 7 (2013) İncelemesi



androidKalem
Geçen senenin yaz aylarında tanıtılan ve ilerleyen aylarda Türkiye piyasasında da gördüğümüz Nexus 7, Google'ın androidli tabletlere vereceği önemin şüphesiz bir adımıydı tabletle birlikte sunulan Android 4.1 Jelly Bean ile birlikte Android işletim sistemi ilk kez tabletler için daha önce hiç olmadığı kadar elverişli hâle gelmişti.İkinci nesil Nexus 7 tabletle ilgili merak ettikleriniz yazımızın devamında

Tasarım
Birinci nesil Nexus 7 oldukça rahat ve ergonomik bir tablet keyfi sunuyordu bu yeni modelle bunu biraz daha ileri götürmüş Google. 200 x 114 x 8.7 mm.’lik boyutlarıyla 2013 model Nexus 7, 2012 model tablete göre daha uzun, dar ve ince bir gövdeyle geliyor. Tabletin daralması tek elle tutuşu biraz daha kolaylaştırıyor. Ayrıca boyun uzaması yatay kullanımda, özellikle oyun oynarken cihazın daha iyi tutulmasını sağlıyor. Yaklaşık 2 mm.’ye yaklaşan incelme de tabletin cepte daha rahat taşınmasını, ayrıca tutuşun biraz daha kolaylaşmasını sağlıyor. Öte yandan geçen yılın tabletine göre yaklaşık 50 gr.’lık bir ağırlık azalması da söz konusu. 



Donanım ve Performans


2013 model Nexus 7 tasarım bakımından geçirdiği önemli değişikliklerin yanı sıra, donanım bileşenleri tarafında da dikkate değer farklılıklarla karşımıza çıkıyor. 2012 yılının tabletinde bulunan 7 inç ekran 1280 x 800 gibi standart bir çözünürlükle geliyordu. Halbuki bu yılın tabletinde 1920 x 1200 gibi yüksek çözünürlük görüyoruz. 7 inç ekranlı tabletlerde bu çözünürlüğe pek alışık değildik. Bir tablete göre epey yüksek sayılan bu çözünürlük, Nexus 7′nin ekranının 323 ppi gibi epey fazla bir piksel yoğunluğuna sahip olmasını sağlıyor. Sonuç olarak karşımızda epey keskin yazı ve grafikler sunan bir ekran bulunuyor. Ekran bu açıdan iPad mini’nin Retina ekranından geri kalmıyor. Öte yandan IPS teknolojisini barındırması sayesinde geniş görüş açıları sunuyor, parlaklık bakımından da epey tatmin edici. Güneş ışığı altında bile düzgün çalışma imkanı sunuyor. Nexus 7′nin Full HD ekranı kitap okurken, film izlerken, fotoğraflara bakarken veya web sitelerinde gezinirken kullanıcılarını görsel açıdan fazlasıyla tatmin ediyor.

Nexus 7′nin 16 GB ve 32 GB’lık iki farklı dahili depolama seçeneği bulunuyor. microSD kart yuvasının bulunmadığı bu tablette yer sorunu yaşamamak için 32 GB kapasiteli ürünü tercih etmek yerinde olacaktır. Çünkü bu tabletin multimedya konusunda sunduğu kolaylıkları tattıkça daha fazla video dosyası yüklemek isteyeceksiniz. Ayrıca 5 megapiksel kamerası ve 1080p Full HD video kayıt desteği de 16 GB’lık alanın daha çabuk bitmesine neden olabilir.
Kablosuz bağlantı tarafında Nexus 7 802.11a/b/g/n çift bant Wi-Fi, Bluetooth 4.0 + LE, NFC gibi destekleri içeriyor. Ayrıca SIM kartlı versiyonu HSPA+ ve LTE desteklerini de içeriyor. İvmeölçer, jiroskop, pusula ve yakınlık sensörü de tablette yer alıyor.
Yazılım

Android tabletlerde ve akıllı telefonlarda ekran üstü navigasyon kontrolleri özellikle oyunlarda ve tam ekranda açılan diğer uygulamalarda ekran alanının gereksiz yere harcanmasına ve görsel deneyimin azalmasına neden oluyordu. KitKat ile birlikte bu sorun gideriliyor ve uygulama ve oyunlar tam ekranda görüntüleniyor. Navigasyon kontrollerini görüntülemek için parmağınızı ekranın üstünden ortaya doğru sürüklemeniz yeterli oluyor.
Android 4.4 KitKat’ın yeniliklerinin dışında, Nexus 7 saf Android arayüzüyle temel Android deneyimini sunuyor. Google Play Store’dan binlerce uygulama veya oyunu indirebilirsiniz. Full HD ekran film keyfi noktasında da büyük avantaj sunuyor. Ancak ses ve video kodlayıcı bakımından eksiksiz bir deneyim için Google Play Store’dan BS Player gibi bir uygulama indirmenizi tavsiye ederiz. Tabletin harici hoparlörünün ses çıkışı da tatmin edici seviyede.


ModelNexus 7 2013
İşletim SistemiAndroid 4.3
İşlemciQualcomm Snapdragon S4Pro
İşlemci Hızı1.5 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiLED arka aydınlatmalı IPS LCD
Ekran Boyutu7 inç
Ekran Çözünürlüğü1200 × 1920 px
Grafik İşlemciAdreno 320
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera1.2 MP
Arka Kamera5 MP
Wi-FiVar
NFCVar
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDYok
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi3950 mAH
Pil Ömrü9 saat
Boyutlar200 × 144 × 8.7 mm
Ağırlık290 gr.

Ürünün Türkiye pazarında ki satış fiyatı yaklaşık 760 TL (mağazalara göre farklılık gösterebiliyor) Genel olarak bu özelliklerle Nexus bizden 10/8 puan alıyor.Hoş tasarımı ve tatminkar performansıyla iyi bir tablet deneyimi sunuyor.

arama sonuçları: http://androidkalem.blogspot.com/2013/12/androidkalem-nexus-7-2013-incelemesi.html


0 yorum:

Benzer Yayınlar

 

Copyright @ 2013 AndroidKalem.

Designed by Templateism | MyBloggerLab | Distributed by Rocking Templates